joi, 8 septembrie 2011

design

Design de moda


Design-ul de modă este una din "artele aplicate" special dedicate designului hainelor şi accesorilor. Primul designer de modă, care nu a fost doar un simplu croitor de haine ci creatorul conceptului şi al noţiunii de couturier a fost, fără îndoială, Charles Frederick Worth (1826 - 1895), un englez care a prosperat în Paris, fiind considerat La Pere (The Father) de (of) Haute Couture.
Înainte ca acest negustor de haine să-şi fi creat propria sa "maison couture" (casă de modă) în Paris, design-ul şi realizarea concretă a îmbrăcămintei era creaţia unui număr mare de croitorese anonime, iar aşa-zisa modă era copiată după hainele purtate la casele regale.
Succesul incontestabil al lui Worth s-a bazat pe puterea de convingere a acestuia care ştia să impună clienţilor săi ce să poarte, în loc de a asculta şi executa ceea ce aceştia doreau sau ar fi dorit să poarte. Datorită succesului său de neegalat până la idea sa revoluţionară, clienţii săi erau în situaţia nu numai de a purta haine deosebite de cele obişnuite, realizate la House of Worth, dar şi de a fi mândri de a purta haine având o anume marcă specifică.
Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Un comentariu:

  1. s-ar "putea" zice ca eu fac diesign de moda , da' mai mult le desenez decat sa le croiesc , si toate cele.
    misto , imi place cum ai scris "design si moda"

    RăspundețiȘtergere