miercuri, 7 septembrie 2011

despre......vedete...mai exact: deepsyde deejays

Deepside Deejays sunt: Vibearena (MC), Victor de la Pena (voce) si Dave Pryce (clape).



Cei patru baieti se cunosc de mult timp si au mai lucrat impreuna, dar nu in aceasta formula.


Fiind constienti de complexitatea fenomenului house, proiectul a inceput din dorinta de a veni cu ceva nou pe scena muzicii house, fiind printre primele proiecte de muzica house din Romania care, alaturi de David Deejay si INNA, au inventat si au sustinut fenomenul stilului "popcorn". Cei 3 baieti s-au reunit in 2008 sub numele de Deepside Deejays si au inceput sa produca si sa remixeze in stilul lor unic, numarand pana astazi mai mult de 50 de remixuri si 20 de piese proprii.


In 2009 Deepside Deejays a fost declarat castigatorul concursului GFAB Records, remixand piesa "Get Shaky" a faimosului producator Ian Carey. La numai cateva zile dupa, un comunicat de presa a bine cunoscutului label CR2 anunta ca Deepside Deejays erau castigatorii Everywhere Remix Competition a lui John Dahlback. La putin timp dupa, baietii au inceput sa lucreze pentru diverse proiecte ale casei de discuri GFAB Records, precum: Thomas Gold, Soul Avengerz si The Good Guys. In Mai 2009, Deepside Deejays au fost declarati castigatorii marii finale intr-o competitie organizata deFOEM in colaborare cu Martin Solveig. Remixul castigator a fost anuntat de insusi Martin Solveig, in timpul festivalului "INOX" din Franta.In acelasi an au castigat "Best DJ Award" la Romanian Music Awards, fiind nominalizati la inca doua categorii: "Best Dance" si "Best New Act".


In 2010 au castigat "Best Featuring Award" tot la Romanian Music Awards, si "Cel Mai Bun Proiect Muzical" la Premiile Nights.ro. De asemenea, in 2010, unul dintre cei mai faimosi DJi din lume, Tiësto, remarca remixul piesei "Don't Say Its Over" (a solistului Alex), si decide sa includa acest remix atat in emisiunea sa radio "Elements of Life", cat si in reprezentarile sale live, contribuind la ridicarea si succesul carieriei lor.


Remixuri oficiale pentru care sunt cunoscuti: Martin Solveig - One.2.3.Four (Deepside Deejays Remix), Jay C Feat. Nathan Thomas - Multiply (Deepside Deejays Remix), Soul Avengers - Heard It All Before (Deepside Deejays Remix), John Dahlback - Everywhere (Deepside Deejays Remix), Ian Carey - Get Shaky (Deepside Deejays Remix), Dirty South - Minority (Deepside Deejays Remix), Mark Farre - Supreme (Deepside Deejays Remix), Looptroop Rockers - Naive (Deepside Deejays Remix), Federico Epis - Sensations (Deepside Deejays Remix).



Alex Craciun aka Vibearena, s-a nascut pe 20 mai 1982, in Piatra Neamt. Pasiunea pentru muzica a mostenit-o de la tatal sau, alaturi de care, in copilarie, obisnuia sa asculte piesele celor mai mari artisti internationali, precum Emerson, Lake si Palmer, Deep Purple, Jimi Hendrix sau Janis Joplin. In timpul zilei, el a practica tenisul, iar noptile fugea de acasa pentru a pune muzica in cluburi, impreuna cu un prieten. In 1996 el a facut primii pasi in cariera sa muzicala, fiind fondatorul mai multor trupe hip - hop, in cele din urma, in 1998, punand bazele propriei sale trupe - Mahsat, impreuna cu Maximilian si Houdini, avandul ca producator pe Grasu XXL. Ei au cantat in aceasta formula timp de 5 ani, primul lor album intitulandu-se "Laboratoru". Insa visul sau de a lucra intr-un studio, urma sa se implineasca in 2005, cand impreuna cu prietenul sau Razvan Alstani, au inregistrat prima piesa in cadrul unui nou proiect - Chicanos, care a devenit de success foarte repede. Pe langa acest proiect ei au fost si producatori pentru deejay-i faimosi din Romania si au creat remix-uri pentru Beatport, de la minimal la progressive house. In anul 2008, impreuna cu Razvan Alstani aka Victor de la Pena si Silviu Paduraru aka Dave Pryce (prieten vechi si studio coleg pentru ultimii 3 ani), initiaza proiectul Deepside Deejays etichetat Deepside Music.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu